Activitats

Dado su sitio estratégico, da la posibilidad de hacer muchos deportes al aire libre, excursiones a pie, en bicicleta, moto, quad o 4x4.

D'altra banda, el Marquet de les Roques és un exemple de casa d'estil historicista-neoromànic situada en ple centre de la Vall d'Horta.

A 743 metres d'altitud sobre un turó entre la roca Sereny i la muntanya de Baiarols es troben les ruïnes del castell de Pera, fortalesa medieval del segle X.

Al voltant del poble, i dins dels boscos del parc natural, es poden apreciar diverses construccions eclesiàstiques, com la petita capella de Sant Jaume de Vallverd, l'església de Sant Feliuet de Vallcàrcara o l'ermita del Dalmau (o de Sant Pere).

Als afores del poble també destaca un arbre monumental, el Pi de les Quatre Branques, situat a la finca del Dalmau, a la vall de Mur, a més d'una hora del centre del municipi.

Un altre racó en plena natura és la font i les basses de Cal Llogari.
Durant anys, aquesta font ha estat un dels principals llocs d'oci dels habitants de Sant Llorenç Savall, així com d'excursionistes de les ciutats i pobles veïns. A més de la font, l'espai presenta l'interès de les basses amb sistema de reg per a les zones ocupades per l'horta i el paisatge característic del bosc de ribera al marge del riu Ripoll.

 
 
 

Alguns Itineraris que pots fer:

ITINERARI 'EL LABERINT DE FOC'. Travessa Sant llorenç Savall- Terme de Gallifa, Tot Descobrint unes sèrie de coves inèdites.

ITINERARI "MENJAPEDRES", per Conèixer una àrea amb densitat de barraques a la Carena del Rico- Vall d'Horta, Partint de l'església de Sant Llorenç Savall.

ITINERARI Vall d'Horta Fins a la canal de Tanca "Un camí imaginari"

Per coneixer a fons el parc natural us podeu dirigir a la web: el cau del Guille

Translate »